Marine Le Pen propune francezilor un instrument forte de asigurare a suveranităţii economice a Frantei: Înfiinţarea unui Fond Suveran Francez

Marine Le Pen propune francezilor un instrument forte de asigurare a suveranităţii economice a Frantei: Înfiinţarea unui Fond Suveran Francez
14/04/2022 Partidul Forța Națională
Marine Le Pen - FSF

Alegeri Prezidenţiale în Franţa

Marine Le Pen propune francezilor un instrument forte de asigurare a suveranităţii economice a Frantei: Înfiinţarea unui Fond Suveran Francez

Marine Le Pen, candidatul Adunării Naționale(Rassemblement National – RN) la preşedinţia Frantei va înfiinţa, dacă va fi aleasă, fondul suveran numit „FSF” (Fondul Suveran Francez), destinat investițiilor, în economia franceză desigur, în active strategice pentru suveranitatea Franței în ţară şi în străinătate, precum materiile prime energetice, dar şi transformarea ecologică, cercetarea, dezvoltarea și inovarea.

În 2017, în timpul alegerilor prezidențiale anterioare, Marine Le Pen sugerase deja crearea unui fond suveran menit să protejeze companiile franceze aflate în dificultate.

Preşedintele partidului Forţa Naţională, Sorin Naş, este iniţiatorul, încă din anul 2016, a ideii de infiinţare a unor Fonduri Suverane, ca unică solutie de asigurare a independenţei economice,  financiare şi energetice a României. Această soluţie a fost promovată la acea dată, pentru programul partidului ALDE, din care făcea parte la acea vreme, pentru alegerile parlamentare care au avut loc la sfârşitul acelui an. Ideea inaintată partidului ALDE a fost însuşită mai repede de către PSD(partener în viitoarea guvernare) care a inclus-o în programul său de guvernare, asumându-şi totodată şi paternitatea ideii. Întrucât PSD nu avea expertiză şi experienţă privind fondurile suverane şi necunoscând modalitatea de înfiintare şi funcţionare a fondurilor suverane, nu au reuşit să înfiinţeze niciun fond in timpul guvernării PSD-ALDE. Totuşi, după investirea  domnului Naş în funcţia de secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, la finele anului 2018 a fost făcut un pas important în vederea înfiinţării unor astfel de fonduri, prin crearea cadrului legal general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii, cadru legal care permite înfiintarea unor astfel de fonduri, cu condiţia ca guvernanţii care îşi asumă acest lucru să aibă cunoştinţele, expertiza, analiza, experienţa necesare privind modul de înfiinţare, finantare, funcţionare şi utilizare a unor astfel de fonduri.

Partidul Forta Naţională este singurul partid din România care are în programul său ca obiectiv principal înfiinţarea mai multor Fonduri Suverane de Dezvoltare şi Investiţii.  Forta Naţională, prin preşedintele partidului, detine expertiza, experienţa şi know-how-ul necesar înfiinţari şi funcţionării acestora, astfel incât aceste fonduri să poată conduce în scurt timp la asigurarea independenţei economice,  financiare şi energetice a României.

Fondurile suverane au fost desconsiderate pe scară largă de către cercurile de interese straine unei naţiuni, datorită „ingerinței politice nedorite” de către aceştia și a suveranităţii economice ce se poate obtine într-o perioadă foarte scurtă de timp, ţările care deţin astfel de fonduri neputând fi controlate, supuse şi şantaje de cerucrile de interes străine.

Fondurile de investiții suverane pot deveni investitori importanți în economia globală, insă acestea nu sunt doar o sursă de capital, ci și instrumente de politică internă şi externă putând fi folosite în realizarea de investiții  în infrastructură, energie, inovare, precum și în dezvoltarea pieței locale de capital, ele putând fi folsite pentru investiţii in străinătate dar şi pentru atragerea de fonduri în proiecte interne. Ele pot fi utilizate pentru a controla strategic companii importante din sectoare cheie, cum ar fi telecomunicațiile sau energia şi pot sprijini asigurarea materiilor prime indispensabile dezvoltării economice.

La fel ca în România şi în Franţa zilelor noastre, este nevoie stringentă de astfel de fonduri suverane, iar faptul că Marine Le Pen este singurul candidat prezidenţial care are în programul să această propunere, demonstrează francezilor că este singurul candidat patriot, singurul candidat care pune pe primul loc poporul francez şi patria.

Forţa Naţională consideră că Marine Le Pen este cel mai bun preşedinte pentru Franţa zilelor noastre, îi urează mult succes  în primul tur al alegerilor şi victorie totală în turul doi.

Bonne chance aux élections !

DISTRIBUIȚI